Groots genieten
in de Zaanstreek

De Westzaanse WinterFair biedt voor ieder wat wils

Op zaterdag 14 december 2019 vindt de Winterfair plaats in Westzaan. Met een gemiddelde van 10.000 bezoekers is de Westzaanse Winterfair een begrip geworden.

Sinds dit jaar wordt de Westzaanse WinterFair georganiseerd door de Westzaanse Gemeenschap in samenwerking met Puur Zaans en haar lokale partners. De Westzaanse WinterFair is een dorpsfeest voor iedereen!

Tijdens de WinterFair belichten we het dorp Westzaan.
Wat voorop staat is dat de saamhorigheid van de mensen in het dorp en de versierde tuinen in combinatie met een gezellige en sfeervolle Kerstmarkt, theater & muziek, culinaire versnaperingen, kunst en entertainment, de leidraad vormen van het Westzaanse WinterFair!

De Westzaanse WinterFair is bestemd voor Westzaanse buurtbewoners en bezoekers buitenaf (inwoners Zaanstad en buiten de regio).

Jong en oud kunnen volop genieten van de sfeervolle kerstmarkt, muziek en entertainment

Doel
Het stimuleren van plaatselijk muziek, theater en dans talenten, wij bieden ze een podium!
Oog voor de versierde winterse tuinen, de Zaanse houtbouw en rijksmonumenten
De saamhorigheid van de mensen in het dorp,
Aandacht voor de ondernemers in het mooie lint dorp Westzaan, Gezelligste kerstmarkt van Zaanstad met brandende vreugdevuren.

Warme Gluhwein, Hot Chocolate en een gezellige overdekte bar is ook aanwezig. De bar en podium wordt neergezet in een verwarmde feesttent in de Zeilenmakersstraat met gezellige picknick tafels en statafels zodat men kan genieten van mooie optredens onder het genot van een heerlijk hapje en een drankje (bij een van onze foodtrucks of creatieve food stands). Brandende vuurkorven maken het extra sfeervol.

Teamspirit
De gehele organisatie is in handen van de Westzaanse Gemeenschap, Puur Zaans en vrijwilligers. De mensen, de scholen en de ondernemers uit het dorp helpen een handje door materialen en ruimte ter beschikking te stellen. De Westzaanse WinterFair heeft dus geen winstoogmerk en gaan we met z’n allen er voor zorgen dat het wederom weer een succesvolle Westzaanse WinterFair wordt.
Door samenwerking, de juiste inzet van vrijwilligers met diverse achtergronden, de saamhorigheid van mensen in het dorp en de verbondenheid met Westzaan, de ondernemers & deelnemers zorgt er voor dat de Westzaanse WinterFair zo bijzonder maakt.
GRATIS ENTREE

DEELNAME

 • Heb je talent en wil je op een ‘open podium’ jouw talent laten zien? Dat kan. Op onze WinterFair, bieden wij jou een ‘open podium’ om al je kunsten te laten zien aan een groot
  en gevarieerd publiek. Dus zanger(essen), singer-songwriters, dansers, kunstenaars, verhalen vertellers of andere vormen van talent, zorg dat je er bij bent! Schrijf je nu in via het formulier: Download hieronder het formulier.

 • Heb je belangstelling voor deelname tijdens de gezelligste ‘Westzaanse’ WinterFair van Zaanstad en omgeving?
  Geef aan naar welke kraam je interesse uitgaat en geef op het formulier aan welke producten je voert en indien mogelijk, je website/Facebook adres: Download hieronder het formulier.

 • Wil je met je Foodtruck of creatieve stand komen staan op de Westzaanse WinterFair, geef dan aan hoeveel stroom je nodig hebt en wat je ‘food specialiteit’ is: Download hieronder het formulier.

  Bij het voltooien van je reservering ontvang je direct een bevestiging met betaalmogelijkheden. Pas wanneer de deelname goedgekeurd is en voldaan is, is de inschrijving definitief. Wanneer de organisatie van mening is dat het product niet past binnen het concept van de Winterfair, zal zij gerechtigd zijn de inschrijving te annuleren, waarna u het reeds betaalde huurbedrag retour ontvangt.

  Download hieronder het juiste inschrijfformulier en stuur deze ingevuld retour naar: winterfair@westzaan.nl

  Informatiebrochure Entertainment Westzaanse WinterFair-2019

  Inschrijfformulier Kerstmarkt WinterFair Westzaan-2019

  Inschrijfformulier-foodtruck Westzaanse WinterFair-2019

  Algemene voorwaarden en richtlijnen Westzaanse Winterfair