Groots genieten
in de Zaanstreek

075-straatjes

Winkelen in Zaanstad is leuk. De Zaanstreek is wereldberoemd. Vanuit de hele wereld komen er jaarlijks duizenden bezoekers om bijvoorbeeld de Zaanse Schans te bewonderen. Maar de Zaanstreek heeft meer te bieden! Tegenwoordig komen er ook steeds meer bezoekers naar Zaandam om de leukste winkels te ontdekken. En ook nu heeft Zaanstad een grote aantrekkingskracht op iedereen die van shoppen houdt. Vooral Wormerveer is echt favoriet aan het worden met langs de Zaan unieke winkels. De Yada Yada markt op het Biobased camp Hembrugterrein wordt ook steeds populairder.

Ontdek de leukste winkelstraten

Evenementen


Het barst van de festivals en evenementen in de Zaanstreek voor jong en oud. Naast de activiteiten in musea en podia zijn er veel jaarlijks terugkerende events zoals de Smulroute, de Westzaanse winter Fair, ArtZaanstad, Hembrug Happening, Foodfestival Wormerveer, MidzomerZaan festival, etc.
PUUR ZAANS organiseert onder andere leuke activiteiten in de Zaanstreek voor bewoners, bedrijven én bezoekers!

Bekijk de aankomende evenementen

Tips van Locals


Beleef de Zaanstreek als een local. Ontdek de leukste plekjes en ontmoet Zaankanters op hun favoriete hotspots. Of het nu gaat over shoppen, uitgaan, eten, drinken of cultuur snuiven met deze tips wordt je verblijf in Zaanstad nóg verrassender. Zaanmakers (locals uit de Zaanstreek) gaan als echte levensgenieters op zoek naar bijzondere en gezellige plekjes in de Zaanstreek. Daarnaast geven ze tips voor de kleinste bezoekers en bewoners van de stad.

Ben je zelf een Zaanmaker en heb jij ook een interessante tip?
Deel hem met ons.